Ayurveda klimakterier & vikt

Ayurveda klimakterier och vikt

Klimakterieproblem

Beror oftast på en vata-obalans i grund och botten. Det kan hjälpa mycket med regelbundenhet i sitt liv. Äta måltider vid samma tid varje dag, gå i säng vid ungefär samma tid och stiga upp runt kl 06-07.

Problemen som uppstår när vi förändras vid 45-50 års ålder, har oftast byggts upp under en längre tid, men blir förstärkta när hormonhalten förändras. Att förändra sin kost och sin livsstil lite, kan göra stora föränd-ringar för måendet. Det är inte meningen att vi kvinnor ska må dåligt när vi når denna ålder. Det är en ny fas och livet ska vara fantastiskt!

Låt mej hjälpa dej med en konsultation, där vi tillsammans tittar på dina obalanser för att se vad just du kan förändra!

Viktproblem

Alla har vi fått den unika kropp som just jag ska ha. Låter kanske provocer-ande? I Ayurvedan finns inga dieter eller någon kamp för att vi ska ha en speciell målvikt. När vår kropp och vårt sinne samspelar vet jag vad jag behöver för att vara i balans. Att lyssna och följa mina behov, ger en speciell tillfredsställelse. Att gå runt och tänka och känna skuld för det jag stoppar i mig, samt att plåga sig med träning ger inga bra signaler till min kropp!

Våra tankar är energi och vi kan gå upp i vikt genom att tänka att jag är tjock, vi sänder då ut energi om att något är ”fel”. Att äta rätt för just min kroppstyp och att motionera i den takt jag mår bra av är det bästa. Då försvinner kilon av sig själv! Att vara nöjd, se sin kropp som ett fordon vilken för oss framåt i livet. Vi är värda det bästa!

“Önskar du hjälp med konsultation angående vikten tveka inte att höra av dig!”

KONTAKT
X